Kelderdichting

De behandeling van vocht in een kelder varieert naargelang de graad,ernst en type van waterinsijpeling.

Oorzaak van water in uw kelder

De druk van grondwater op onder de grond liggende muurdelen kan zeer groot zijn. Denk maar eens aan wat er gebeurt als men een bal onder water tracht te houden… Muren die hiertegen niet bestand zijn vertonen in meer of mindere mate infiltratie of insijpeling.

Ondanks de steeds duurdere woningen gaan er op deze manier belangrijke ruimtes verloren. Nochtans kan, door toepassing van de juiste vochtbestrijding, de meest natte en vochtige kelder omgebouwd worden tot een bruikbare en aangename leefruimte of lokaal.

Toepassing

De toepassing van een gewone kelderdichting vereist steeds een stabiele constructie en ondergrond, zoniet barst of scheurt deze en krijgt men opnieuw waterschade. Overigens, de meeste oude keldervloeren liggen op volle grond (zavelbed) en zijn dus niet stabiel. Bovendien lossen gewone kelderdichtingen de problemen met condensatie niet op: koude en natte of vochtige muren blijven aanwezig. De behandeling van vocht in een kelder varieert naargelang de graad, ernst en type van infiltratie. Maar ook de uiteindelijke functie die deze ruimte heeft in uw woning en het budget spelen een niet te onderschatten rol.

Bekuiping is de traditionele kelderdichting. Een bekuiping is het vakjargon voor het waterdicht cementeren van keldermuren. Een zuivere ondergrond (natte muren) is de basis vanwaar vertrokken wordt.

Verbeek Group komt altijd even ter plekke om de werken samen met de klant te bespreken. Alles wordt nauwkeurig opgetekend en opgemeten. Na de eerste kennismaking wordt veel zorg besteed aan een overzichtelijke offerte.

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte en een bezoek van één van onze experten.